Kädentaitomessujen houkutteleva videomainonta auttoi tekemään kävijäennätyksen

Suomen Kädentaito-messut lokakuussa Tampereella teki kävijäennätyksen: kävijämäärä nousi edellisvuodesta 7000 uudella messuvieraalla. Monikanavaisen kampanjan merkittävänä osana kävijöitä messuille houkuteltiin kaksiosaisella videomainonnalla Aamulehdessä: Klipin omalla kanavalla ja artikkelivideolla.

Tunnelmaa huokuvat ja kävijöitä houkuttelevat videot Aamulehden tiimi tuotti nopeasti ”avaimet käteen”-periaatteella messujen ollessa jo käynnissä. Lopputulos oli onnistunut. Nopean briefin lopputuloksena syntyi kahden päivän tuloksekas   videokampanja Aamulehti.fissä.

Nopea tuotantotapa ehti hyvin lisäämään messujen näkyvyyttä ja herätti kiinnostusta tuoreella kuvamateriaalilla juuri silloin, kun mainostajan tarve vaikuttamiseen oli korkeimmillaan. Videot tuotettiin eli kuvattiin, editoitiin ja julkaistiin messujen jo alettua perjantaina ja lauantaiaamuna asiakkaan videot olivat jo tuhansien ihmisten nähtävinä. Artikkelivideon osalta kampanja pyörähti käyntiin jo perjantaina messujen ensimmäisenä päivän aikana.

Yhteistyö helppoa, nopeaa ja hedelmällistä. Keskeistä onnistumisessa on ymmärtää asiakkaan eli tässä tapauksessa meidän ajatus lopputuloksesta. Tuo ajatus oli tekijöillä mielessä alusta loppuun ja näin lopputuloksesta muodostui erittäin Suomen Kädentaidot –messujen näköinen. Tärkeää on myös, että videon avulla saimme erinomaisen näkyvyyden merkittävän median sivustolla. Saimme myös itse erittäin hyvää sisältöä some-kanavissa jaettavaksi. Kaiken kaikkiaan video tuki erinomaisesti muuta tapahtuma-aikaista markkinointiamme ja suuntausta videomarkkinoinnin kasvattamiseen.
– Mervi Oksanen, messujen projektipäällikkö

Olennaista oli uutismainen mainosvideon tuotanto ja välitetty tunnelma

”Sisältömarkkinoinnin perimmäinen idea toteutui: videot antoivat katsojilleen nimenomaan kokemuksia ja fiilistä, jonka potentiaaliset messuvieraat halusivat kokea”, kertoo Aamulehden sisältömarkkinoinnista vastaava Olli Ikäheimo.

Klippin omaan kanavaan ladattiin valmiiksi videoita myös muista aiemmista messutapahtumista. Kaikki videot olivat Messukanavassa nähtävillä mainostajan Kädentaidot-videon ohessa.

Kaikista videoista oli myös kyseisiltä messuilta päivitetyt tekstitiedot sekä linkitykset esimerkiksi tulevien messujen ilmoittautumissivuille, joten kokonaisuudesta muodostui kuluttajaa hyvin palveleva ja kiinnostava tietopankki ja videokirjasto.

Katso video Klipissä

kadentaitomessut_klippi

Mitä tehtiin ja saavutettiin?

Brief ja tavoite

 • Kasvattaa messujen kävijämääriä
 • Korostetaan värikkäitä tuotteita, hymyileviä ihmisiä ja lämmintä tunnelmaa
 • Houkutella liikkeelle lähialueen ihmiset, jotka eivät vielä olleet varmoja messuille lähtemisestä
 • Löytää uudenlaisia tapoja mainostaa perinteisemmän mainonnan rinnalla

Tuotanto

 • Aamulehden tuotantotiimi aloitti tuotannon messujen jo alettua perjantaina.Videoeditoiti ja julkaisu tapahtumapaikalta välittömästi
  • Pidempi versio videokanava Klippiin Messukanavalle lauantaiaamuksi
  • Lyhyempi versio artikkelivideoksi verkkopalvelun juttujen yhteyteen jo perjantaina.
 • Videoita jaettiin myös Kädentaitomessujen omissa kanavissa.
 • Tukena printtimainontaa Aamulehdessä ja verkkomainontaa Aamulehti.fissä.

Tulokset

 • Pitkä video Aamulehti.fi/klippissä starttasi viikonlopun aikana: 573 kertaa. Samalla muut omassa kanavassa olevat messuvideot starttasivat 107 kertaa.
 • Artikkelivideo starttasi 89 000 kertaa Aamulehti.fissä ja puoleen väliin videota katsottiin 46 000 kertaa.
 • Loppuun asti video katsottiin 24 000 kertaa.
 • Artikkelivideosta messujen nettisivulle klikattiin 1676 kertaa (CTR oli korkea: 1,88 %).
 • Messujen kävijämäärien nousu

Videokanava Klippi ja artikkelivideot toimivat hyvin yhdessä

”Videomainonnan onnistumisessa korostui kahden erilaisen, Aamulehden videokanava-Klipin ja toimituksellisten artikkeleiden väliin tulevien artikkelivideoiden esitystavan yhdistäminen. Kädentaitomessujen kokemukset ja palaute olivat rohkaisevia ja tällä systeemillä tarjoamme sisältömarkkinoinnin videoita myös jatkossa muille mainostajille.”, kertoo Olli Ikäheimo.

Vain muutaman päivän mittaiseksi kampanjaksi videon katselukerrat ja CTR olivat huipputasolla: Videomainonnan CTR keskimäärin on 1,84, Kädentaitomessujen klikkiasteet olivat tätäkin korkeammat: 1,88 %.

Kaikista parhaiten kuitenkin kampanjan onnistumisesta kertoo se, että monikanavaisen kampanjan tuloksena messujen kävijämäärä nousi edellisvuodesta noin 7000 kävijällä uuteen ennätykseen: messuilla vieraili yhteensä 43 831 kävijää.

Kiinnostuitko?

 • Olli Ikäheimo
 • Vastaava tuottaja, sisältömarkkinointi
 • 044 979 2106

Lue lisää sisältömarkkinoinnin mahdollisuuksista

Sisältömarkkinointi­videot Aamulehti.fissä

Houkuttele, innosta ja opasta asiakkaita videolla arvostetussa ja kiinnostavassa verkkoympäristössä.

Lue lisää

Lue myös nämä